Vervangen van de houten sluisdeuren in het Amsterdamse bos

Sluisdeuren Koenensluis

De houten sluisdeuren van de Koenensluis zijn verouderd en aan vervanging toe. In opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland gaan wij de twee sets sluisdeuren vernieuwen. Houten sluisdeuren worden bij Van Hees al decennia gereviseerd of nieuw gemaakt, waar veel ambachtelijke ervaring van pas komt.

De sluisdeuren worden volledig in eigen huis samengesteld. In de houtwerkplaats bouwen wij de hardhouten sluisdeuren en het stalen beslag wordt in onze staalloods klaargemaakt. Dit alles gebeurd op basis van de door ons uitgewerkte uitvoeringstekeningen.

De rinketschuiven van de oude sluisdeuren waren ernstig verouderd en niet goed te bedienen voor de beheerders. Hierom zijn de afgelopen jaren dommekrachten gebruikt. Wij gaan de oude rinketschuiven in ere te herstellen waardoor het weer mogelijk wordt om de schuiven met de originele hefbomen te bedienen.

Naast de sluisdeuren gaan wij ook enkele remmingpalen bij de sluis vervangen, dit doen wij middels onze welbekende paalkopvervanger. Dit is een systeem waarmee we palen onder water af kunnen zagen en daarna voorzien van een nieuwe opzetstuk.