Expertises

Uw oplossingsgerichte en kritische partner

Volledige ontzorging in de constructieve waterbouw

Advies en ontwerp

Om in te spelen op alle belangen die er bij opdrachtgevers en in de omgeving leven, zetten wij onze expertise graag in een zo vroeg mogelijk stadium in. Dit doen we in een bouwteam of als partner.

We onderzoeken, denken met onze opdrachtgevers mee, voeren inspecties uit, inventariseren risico’s, geven advies over de te gebruiken materialen (het liefst onderhoudsarm), en bepalen de uitvoeringsmethode. Met deze kennis en ons oog voor detail vertalen we de wensen van opdrachtgevers in de meest duurzame en efficiënte ontwerpen. Dit doen we zoveel mogelijk zelf, en waar nodig schakelen we één van onze specialistische partners in.

Realisatie en restauratie

Voor het realiseren en restaureren van uiteenlopende waterbouwkundige werken hebben we veel expertise, ervaring en materieel in eigen huis.

Dit betekent dat we zelfs voor complexe realisatie- en restauratiewerkzaamheden nauwelijks onderaannemers inzetten. Hierdoor houden we de lijnen kort en garanderen we continuïteit.

Bij zowel realisatie als restauratie is meedenken over de materiaalkeuze en uitvoering kenmerkend voor ons. Geen enkel project is namelijk hetzelfde, en elke opdracht vraagt om maatwerk. Bovendien zijn wij een Erkend Restauratie Bedrijf: we beschikken over het kwaliteitskeurmerk om waterbouwkundige werken te onderhouden en te restaureren.

Beheer en onderhoud

Verantwoord beheer is een voorwaarde voor een optimale levensduur van waterbouwkundige werken. En de basis voor verantwoord beheer is preventief onderhoud.

Als familiebedrijf hebben wij inmiddels bijna drie eeuwen ervaring in het structureel onderhouden van uiteenlopende objecten in en om het water.

Voor alle waterbouwkundige objecten kunnen wij onderhouds- en inspectiewerk verzorgen. Uiteraard met zo min mogelijk overlast voor de omgeving, en indien gewenst met onderhoudsrapportages.

Calamiteitendienst

Bij calamiteiten zijn wij in staat om direct een oplossing te bieden. Dankzij de korte lijnen binnen Van Hees, kunnen we meteen schakelen en zijn we snel ter plaatse met ons eigen materieel en eigen mensen.

Zo hebben we bij de Bemuurde Weerd in Utrecht en de Schippersgracht in Maarssen met damwanden een tijdelijke noodconstructie gerealiseerd.