Innovatie

Vorige slide
Volgende slide

Innovatieve Waterbouwkundige Werken

Samen voor het maximale resultaat

Paalkopvervanger

De levensduur van remmingpalen wordt vaak bepaald door het rottingsproces rond de waterlijn. Ons gepatenteerde paalkopvervanger-systeem maakt het mogelijk om een paal vanaf onder de waterlijn te vervangen. Uw voordeel: de paal kan weer jaren vooruit zonder dat deze in zijn geheel vervangen hoeft te worden en bovendien heeft de paal weer de originele sterkte.

Voor dit systeem hebben we specialistisch gereedschap ontwikkeld voor het onder water afzagen van remmingwerkpalen, hierdoor is het proces geoptimaliseerd. In tegenstelling tot andere herstelsystemen kunnen wij met ons systeem ook de zware scheepvaartklassen aan. Wanneer ons systeem het einde van zijn levensduur heeft bereikt, is het mogelijk om het systeem te demonteren en de paal te voorzien van een nieuw opzetstuk.

Tot op heden hebben we al meer dan 250 remmingwerkpalen met deze methode hersteld! Dat verschilt van grote remmingwerken en dukdalven tot op zichzelf staande losse palen.

Silent Piler (damwand drukken)

Waar het trillen van een damwand in veel gevallen een goede oplossing is, komt onze Silent Piler juist in binnenstedelijk gebied goed van pas. Met de Silent Piler drukken we een damwand in de grond en beperken we trillingen in de ondergrond tot een minimum. Uw voordeel: de schade aan de omgeving is beperkt en bovendien heeft de omgeving veel minder last van de werkzaamheden.

Duurzaam materieel

Bij Van Hees zijn we altijd opzoek naar duurzame oplossingen. Hierbij kijken we niet alleen naar de te gebruiken materialen, maar ook naar ons materieel. Een goed voorbeeld hiervan is de door ons ontwikkelde elektrische pontonkraan, waarmee we onze werkzaamheden op een duurzame wijze uitvoeren.

Samen voor het maximale resultaat

Lastig bereikbare locaties vragen altijd om specialistische en project-specifieke oplossingen. Voor dit soort oplossingen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij stemmen onze uitvoeringswijze altijd af op de omstandigheden rondom een project.

Onder de bruggen van het Valleikanaal in Amersfoort was bijvoorbeeld zo’n uitdagende locatie. In opdracht van de gemeente Amersfoort hebben we hier met een lopende bergkraan de bodem schoongekrabd en met transportbanden stortsteen aangebracht. De grootste uitdaging? Dat was de beperkte hoogte van 80 centimeter en de harde zandbodem. Desondanks zijn de werkzaamheden zeer succesvol uitgevoerd.