De Waaghoofdbrug, welke voorheen in Leiden het Waaghoofd met de Aalmarkt verbond, krijgt een tweede circulair leven op het Radboud UMC terrein in Nijmegen. De Waaghoofdbrug heeft na de sloop in 2015 enkele jaren op een industrieterrein gelegen in Leiden. Uiteindelijk is via de Bruggenbank toch een nieuwe bestemming gevonden voor de kenmerkende Leidse brug.
In opdracht van het Radboud UMC verzorgen wij het herstellen/vernieuwen van brug. Concreet betreffen onze werkzaamheden het demonteren van het oude brugdek, herstellen van de stalen constructie en het opnieuw aanbrengen van een houten dek. De voetgangersbrug gaat twee nieuw aan te leggen parkdelen met elkaar verbinden op het terrein van het Radboud UMC.
Dit soort circulaire projecten is van groot belang voor het behalen van de mijlpalen in 2030 en 2050. In 2030 wil Nederland 50% minder grondstoffen verbruiken, uiteindelijk is het doel om in 2050 een volledig circulaire economie te draaien. Wij zijn blij dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren door de Waaghoofdbrug klaar te maken voor een tweede leven bij het Radbouwd UMC.
Ook benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen in circulaire projecten? Neem gerust contact met ons op!