Historie

Onze roots gaan ver terug

Meer dan 200 jaar ervaring in de waterbouw

Al in de 18e eeuw was familie Van Hees bezig met werkzaamheden in en om het water. Tot op de dag van vandaag zijn wij een onafhankelijk familiebedrijf met ervaren en deskundige medewerkers met passie voor het vak. Een hecht team. We weten wat we aan elkaar hebben. En minstens zo belangrijk: onze opdrachtgevers weten wat ze aan ons hebben. Eerlijk en vakkundig advies, open communicatie en korte lijnen. De basis voor een succesvolle samenwerking!

2019:
Ontwikkeling Jachthaven Ravenswater

2019:<br/>Ontwikkeling Jachthaven Ravenswater

Wat eerst nog een klein slootje was naast de grote Liesboschhaven is binnen 2 jaar omgetoverd tot een jachthaven. Vanuit hier is de binnenstad van Utrecht direct te bereiken. De jachthaven is door onszelf ontworpen en gerealiseerd.

2013:
1e prijs HSSN restauratieprijs

2013:<br/>1e prijs HSSN restauratieprijs

Een waaiersluis is een uniek waterkundig werk, origineel ontworpen door Jan Blanken. In 2015 winnen we de HSSN restauratieprijs voor het restaureren van de Waaiersluis van Asperen. Enkele jaren later vervangen we ook de waaiersluisdeuren in de Waaiersluis bij Gouda.

2012:
Verhuizing naar de Liesbosch

2012:<br/>Verhuizing naar de Liesbosch

In 2012 verhuist het kantoor en de werkplaats van Van Hees van de Heycopstraat in Utrecht naar de Liesbosch in Nieuwegein. In de hierop volgende jaren is het terrein verder ingericht en is de Liesbosch haven ontwikkeld.

1992:
Herstel van de werfkelders in Utrecht

1992: <br/> Herstel van de werfkelders in Utrecht

In de jaren ’90 levert Van Hees een grote bijdrage aan het restaureren van 730 werfkelders in de binnenstad van Utrecht. “Weet je wat ik zo jammer vind? Dat alles weer onder de straat zal verdwijnen, terwijl het toch zo’n mooi werk is: we helpen dat Utrecht Utrecht blijft, en verdienen er ook nog eens onze boterham mee”, lacht Ben van Hees sr.

1972:
van NV naar BV

1972:<br/>van NV naar BV

1945:
Oprichting B. van Hees

In de Tweede Wereldoorlog heeft Van Hees actief deelgenomen in het verzet, door onder andere in de winter van 1944-1945 het water weg te malen uit de polder bij Reierscop, Veldhuizen. Na de bevrijding in 1945 pakt meneer Van Hees de aannemersactiviteiten weer op.

1936:
Oprichting Aannemerscombinatie Dubbers-Van Hees

1936:<br/>Oprichting Aannemers<wbr>combinatie Dubbers-Van Hees

In samenwerking met Antoon Dubbers sr. heeft Jan van Hees (zie foto) verschillende grote klussen aangenomen. Voorbeelden zijn de kazematten te Loenen, Vreeswijk en Hoek van Holland, en de sluis te Nichtevecht. Het laatste project was de brug over de weg Utrecht-Vianen, dit werk is echter niet afgemaakt vanwege de inval van de Duitsers in 1940.

1918:
Oprichting C. van Hees

1918:<br/>Oprichting C. van Hees

De roots van Van Hees liggen in Vreeswijk, waar veel verschillende projecten zijn uitgevoerd. Onder toeziend oog van vrouw en kinderen inspecteert meneer Van Hees, herkenbaar aan de hoge hoed,  de werkzaamheden bij dit project aan de Lek. Door Van Hees is hier de westelijke keermuur aan de Lek hersteld.

1821-1823:
Jan van Hees werkzaam voor Jan Blanken

1821-1823:<br/>Jan van Hees werkzaam voor Jan Blanken

Verre voorouder Jan van Hees was werkzaam bij de bouw van de oude sluis van Vreeswijk. De originele tekening van deze sluis (zie foto) hangt in onze huidige vergaderruimte.